DELA

Mittbackskarusellen

FOTBOLL. IFK Mariehamn har under ligans sexton inledande matcher använt fyra olika mittbackar i fem olika konstellationer. På lördag är det första gången på länge som IFK-ledningen har alla fyra tillgängliga samtidigt.
– Det har varit svårt, vi har alltid saknat någon eller några av mittbackar under säsongen, säger Stephen Ward.

Kristian Kojola, Fernando de Abreu, Mason Trafford och Johannes Nordström. Alla har de agerat mittbackar för IFK Mariehamn i Tipsligan 2011. Kvartetten har utgjort fem konstellationer på sexton matcher, sex om man räknar med att Trafford och Nordström spelade ihop i andra halvlek mot TPS på bortaplan.
– Det har varit svårt för oss, det har alltid varit någon eller några borta. Fernando bröt armen, när han kom tillbaka blev han avstängd, sedan blev Kojola avstängd, även Nordström har varit skadad. Vi får ingen kontinuitet, säger assisterande tränaren Stephen Ward.

Den av mittbackarna som spelat flest matcher är Kristian Kojola, tretton stycken. Han har kamperat ihop med resterande tre mittbackar.
– Jag tycker att det har gått ganska bra med alla, jag har spelat mest med Mason men man tränar ihop varje dag så det är ingen större skillnad. Det var lite svårt i början när jag kom hit men nu har det blivit lättare.

Läs mer inför IFK:s match mot HJK i papperstidningen.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax