DELA

Missnöjd vinnare och nöjd förlorare i Mariehamnsspelens finaler

TENNIS. En något missnöjd vinnare och en nöjd tvåa bjöd Mariehamnsspelen på när finalerna i herrarnas och damernas a-klass avgjordes igår.
– Det känns inte som att man har vunnit på riktigt, säger Peter Forsström efter att finalmotståndaren Ville Nygård tvingats ge upp matchen.
– Jag är väldigt nöjd med det här, konstaterar Malin Ringbom efter att ha förlorat sin final med 2–0 i set.
Finalen i herrarnas a-klass blev något av ett antiklimax när Mariehamnsspelen avslutades i går. Efter att ha vunnit första set i tiebreak tvingades Ville Nygård, ÅLK, ge upp matchen mot Peter Forsström, MLK.
Nygård drogs med en skada genom hela turneringen men den främsta orsaken till att han inte kunde fullfölja finalen var att han måste hinna med båten hem till Åbo.
På grund av morgonens regn hade finalmatchen flyttats från Idrottsparken till Bollhalla vilket i sin tur ledde till att den försenades något.
Det snöpliga slutet ledde till att slutsegraren Forsström inte var helt nöjd med sin seger direkt efter matchen.
– Det känns inte som att man har vunnit på riktigt, säger Forsström som helst hade spelat matchen klart.


Klar damsegrare
I finalen i damernas a-klass, som spelades vid Idrottsparken, vann Laura Yrjö-Koskinen, HYTS, klart över hemmaspelaren Malin Ringbom, MLK. Matchen slutade 2–0 i set efter setsiffrorna 6–2, 6–1 i Yrjö-Koskinens favör.
Efter matchen är Ringbom ändå nöjd med sin insats.
– Siffrorna var relativt klara men samtidigt var det en bra match. Vi höll ändå på rätt länge, säger hon.
– Det var kul. Jag hör ändå till de äldre i startfältet och jag är väldigt nöjd med det här, fortsätter Ringbom som vann turneringen för två år sedan.
För segraren Yrjö-Koskinen var det tredje gången hon deltog i Mariehamnsspelen men knappast den sista.
– Här är allt så roligt. Människorna är trevliga och jag tycker om Mariehamn. Det är en fin stad, säger hon.


Nöjd arrangör
Yrjö-Koskinens beröm lär glädja Peter Forsström som parallellt med att han deltog i Mariehamnsspelen också fungerade som arrangör. Och som sådan är han mer nöjd än i rollen som slutsegrare.
– Jag är jättenöjd med spelen och har fått positiv respons, säger han.
Forsström har också klart för sig vad han vill åstadkomma nästa sommar.
– Förhoppningsvis får vi hit ännu flera klubbar nästa år, det är min målsättning, säger han och tillägger att då har han lite mer rutin av arrangörsskapet vilket förhoppningsvis resulterar i att han inte behöver lägga ner lika mycket tid på planering som den här gången.

Martin Portin

martin.portin@nyan.ax

Foto: Stefan Öhberg

stefan.ohberg@nyan.ax