DELA

MGF ordnar nationell tävling

GYMNASTIK. Nästa helg står Mariehamns gymnastikförening (MGF) som arrangör för en av Finlands gymnastikförbunds tävlingar.
– Det är första gången vi har fått en sådan tävling hit, säger verksamhetsledare Ylva Grüssner.
Tidigare har MGF arrangerat tävlingar inom det finlandssvenska förbundet. Det här blir första gången man ordnar en av Finlands gymnastikförbunds tävlingar.
– Nu kommer det att bli en mycket tuffare tävling eftersom det kommer gymnaster från hela landet, säger Grüssner.
Deltagarmässigt har MGF ordnat större tävlingar, men kvalitetsmässigt tror Grüssner att tävlingen blir den bästa man ordnat.
Har ni några egna gymnaster som kan vara med och slåss om medaljerna?
– Vi har till exempel flera flickor i C-klassen som är duktiga men eftersom de inte har tävlat så mycket på finska sidan är det svårt att säga var de står. Det är mycket därför vi vill ha hit tävlingen också, för att våra gymnaster ska få mäta sig med resten av landets.
Tävlingen hålls lördagen den 8 maj med start klockan 15.30.

Vårfest
MGF fyller 80 år i år. För att fira jubileet ordnade man vårfest med uppvisningar i tisdags. I samband med festen hölls också en frimärksutgivning med specialstämpling i Bollhalla.
Kommer ni att uppmärksamma jubileumsåret mer?
– Vi har planer på att göra någonting i höst i samband med att hoppgropen blir klar. Exakt vad det blir för firande vet vi inte ännu.
Grüssner berättar att MGF i högsta grad är en levande förening. Man har nästan 400 medlemmar och av dessa är 350 aktiva gymnaster.
– Vi har gymnaster på alla nivåer. Allt från familjegrupper, knattesprattel, nybörjargrupper till vår elitgrupp, säger hon.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax