DELA
Foto: Jonas EdsvikREVANSCHCHANS Senast ÅU mötte PK-35 slutade det i silvertårar för åländskorna när Vandalaget säkrade ligatiteln på WHA i oktober. Marianna Tolvanen deppar till höger i bild.

Mästarmöte i Myrbacka

FOTBOLL. Åland United har tio skadefria utespelare – och ställs på lördag mot regerande finska mästarna PK-35.

Trots det kan värvningen av klubbens sextonde spelare dröja.

– Gary har pratat med en kandidat men eftersom jag inget hört något på ett tag kanske det blir till att vänta lite till, säger ÅU:s assisterande tränare Mikael Virta.

Vandalaget PK-35 mot Åland United i Myrbackahallen på lördag är ett mästarmöte i ordets rätta bemärkelse.

Träningsmatchen är en uppgörelse mellan de regerande mästarna PK-35 och 2013 års dito Åland United.

– Vi väntar oss ett PK-35 troget sin stil med hög press. Utmaningen för vår del blir att hålla tempot i passningsspelet och samtidigt våga hålla i bollen när det behövs. Vi är till stora delar ett nytt lag och även om vi såg många goda saker i vårt spel förra helgen finns det så klart saker att förbättra. Bland annat måste vi tajta till utrymmet mellan våra mittbackar och de defensiva mittfältarna, säger Mikael Virta vars ÅU föll mot Elitettanlaget Sirius borta förra lördagen (1–3).

Matikainen tänkbar värvning

Den gången lånades forna Unitedbacken Frida Thilén in för att bredda den 15 man tunna truppen. Tidigare har Maryette Karring gjort gästspel på försäsongen men vänsterbacken är inte tillgänglig mot PK-35.

Det gör att Åland United har tio friska utespelare att tillgå då Hanna Lönnqvist, Ella Vanhanen och Elin Lindström dras med skadebekymmer.

ÅU siktar på att ha sexton spelare i årets trupp. Men när den sista pusselbiten läggs på plats är ännu oklart.

– Det kan bli att vi väntar till närmare ligastart. Det kan bli att vi väntar längre än så om vi nu ska tänka ekonomiskt; till maj eller till och med augusti när fönstret öppnar igen, säger Mikael Virta.

Förra Unitedspelaren Ulla Matikainen sägs vara aktuell som den 16:e spelaren. Hur nära är hon en återkomst till Åland?

– Senast jag hörde något var förra fredagen då Gary (Williams, huvudtränare) skulle ha en diskussion med henne. Sen har jag inte hört något så troligtvis blir det ingen värvning. Men blir det så trots allt får jag äta upp mina ord.