DELA

Mästarens sista chans

SEGLING. Han tog Ålands enda öspelsguld i fjol.
Nu satsar Markus Rönnberg allt på ett kort i helgens lasermästerskap i Mariehamn.
– Det är det här eller ingenting, säger 21-åringen om tävlingen som gäller som öspelskvall till Jersey 2015.
I går kväll ägde det formella öppnandet av lasermästerskapet i Mariehamn rum när den tillförordnade stadsdirektören Emma Dahlén invigningstalade och Pommerngastarna hissade segel på Pommern.
Tävlandet inleds på fredag förmiddag och pågår till på söndag ute vid Lagneskärsfjärden vid inloppet till Mariehamn. Förutom att gälla som Finska mästerskap i OS-klasserna Laser Standard och Radial samt Europa Cup för Standard, Radial och 4,7 har ålänningarna som deltar i tävlingen också ett öspelskval att se fram emot.
Särskilt speciell blir tävlingen för Markus Rönnberg.


Enda guldet
För ett år sedan ordnade han Ålands enda öspelsguld på Bermuda i Radial-klassen. Nu står två öspelsplatser till Jersey 2015 på spel i Laser Standard.
– Det ska bli kul att tävla på hemmaplan och för en gångs skull slippa alla resor. Dessutom känner man till förhållandena bra här, säger Markus Rönnberg som prisades på Idrottsgalan för Årets genombrott.
– Det var speciellt att vinna på Bermuda, speciellt med tanke på att det var enda guldet och det kom på sista dagen. Och det är roligt med uppmärksamheten eftersom seglingen lyfts fram mer nu än tidigare.

Läs mer i fredagens Nyan!


Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax