DELA

Många nybörjare i triathlon-sprint

TRIATHLON. För en hel del av deltagarna var lördagens triathlon-sprint, som arrangerades vid Käringsund Resort & Conference, den allra första triathlon-tävlingen för egen del.
– Jag hoppas att det ska gå bra. I mål kommer jag nog, på något sätt, säger Morgan Eklund inför starten.
Sextiotalet deltagare sökte sig i lördags till Käringsund Resort & Conference för att delta i det andra inofficiella Åländska mästerskapet i triathlon-sprint. Bland deltagarna i seniorklassen, som simmade 600 meter, cyklade 20 km och sprang 5 km återfanns Morgan Eklund som gjorde sitt allra första triathlon-lopp.
– Jag hörde om det på radion, faktiskt, och det verkade kul. Jag tränar en del och tänkte att jag skulle testa, säger han några minuter innan starten.
Den del av triathlon-sprinten som Eklund fruktar mest är den inledande simningen men något fara för att han inte ska komma i mål är det inte, enligt honom själv.
– Jag hoppas att det ska gå bra. I mål kommer jag nog, på något sätt, säger han.


Något nytt
Under lördagen arrangerades det även ungdoms-, barn- och knatte-triathlon.
En av deltagarna i det förstnämndat var Jenny Fellman. Någon timme innan loppet oroar sig Fellman, precis som Eklund, mest för simningen.
– Det är min i svaga sida, säger Fellman som till vardags tränar skidskytte, löpning och gymnastik.
Till lördagens triathlon har hon kommit på grund av en vän.
– Jag är väl med för att prova på något nytt, säger Fellman.


Svensson vinnare
Segern i tävlingens seniorklass gick i år till Marcus Svensson på herrsidan och Petra Paloniemi på damsidan. De tog sig runt banan på 1,08,23 respektive 1,19,15.
Svensson följdes närmast i mål av Hubertus von Frenckell och Marcus Pärssinen. Två i damklassen blev Miisa Weuro medan Madeleine Ekblom placerade sig på tredje plats.

Martin Portin

martin.portin@nyan.ax

Foto: Jonas Edsvik

jonas.edsvik@nyan.ax