DELA

Mållöst i Anderssons sista match för IFK

FOTBOLL. IFK Norrköping spelade 0–0 hemma mot Elfsborg under söndagens match som var den sista i allsvenskan före EM-uppehållet. 

Det var också den sista IFK-matchen för managern Janne Andersson som ledde laget till SM-guld i fjol. Efter sommarens EM tar hallänningen över som svensk förbundskapten efter Erik Hamrén. Daniel Sjölund spelade hela matchen för Norrköping i den mållösa matchen som innebär att ”Peking” har 24 poäng efter tolv omgångar. Laget är tvåa i allsvenskan, tre poäng bakom Malmö FF och en före Örebro. När allsvenskan startar på nytt den 9 juli leds IFK Norrköping av Jens Gustafsson som närmast kommer från ett jobb som assisterande tränare för AIK.

Efter Elfsborgsmatchen stod merparten av de 14 571 åskådarna kvar på Östgötaporten för att tacka av guldmakare Andersson.

– Det är helt enormt att få uppleva den vänligheten. Det kom några tårar, men som väl var fick jag någon minut på mig innan jag skulle tala i ”micken” och kunde samla ihop mig lite, sade Janne Andersson till TT.

”Tar ut allihopa”

Spelarnas avskedspresent var också den blågul med tydlig baktanke för att underlätta för Andersson på nya jobbet.

– De räckte över en tavla med samtliga spelare i landslagsdress. Nu har jag har inga problem att ta ut min första trupp. Jag kallar allihopa.