DELA

Målkungen har vaknat

FOTBOLL. FINLANDS CUP. KVARTSFINAL.
IFK Mariehamn 4 (2)
JIPPO 0 (0)
Toni Lehtinen värvades till IFK Mariehamn för att göra mål. Nu har det blivit nätkänning fyra matcher i rad och i torsdags satte anfallaren två bollar i kvartsfinalen i Finlands Cup mot JIPPO.
– Den här långa försäsongen har varit bra för oss, det börjar se bra ut, säger Lehtinen.

Bildspel


Toni Lehtinen behövde bara sju minuter innan han gjorde sitt första mål på Wiklöf Holding Arena. Det första i IFK-tröjan vill säga, anfallaren har gjort mål i Mariehamn tidigare, då i Haka-tröjan.
En svag hemåtnick av en JIPPO-försvarare snappade Lehtinen upp och tåade över den utrusande JIPPO-målvakten.
– Jag chansade lite och tänkte att han kanske nickar bollen hemåt, jag fick en liten touch på den och den gick in, säger Lehtinen.
Anfallarens andra mål kom i slutskedet av matchen då Ekhiabhi Okodugha skarvade en långboll till Lehtinen. 26-åringen fick god tid på sig att vandra in i straffområdet och avslutet med vänstern letade sig in via motståndarmålvakten.
– Sådana situationer dyker upp när man leder med ett par mål och då ska man sätta dit dem, säger Lehtinen som nu målat fyra matcher i rad.

IFK:s övriga mål gjordes av Petteri Forsell som smekte dit en frispark från 17 meter, bakom en felplacerad motståndarmålvakt, i den 32:a minuten. Hendrik Helmkes mål var en riktig stänkare. Okodugha vann bollen på vänsterkanten och spelade snett inåt bakåt till tysken som med en sträckt vrist drog upp bollen i krysset.

IFK Mariehamn var bättre från start till mål. Hemmalaget släppte till några chanser men någon fara för semifinalavancemanget var det aldrig. En solid insats och nu får man vänta med spänning på lottningen av semifinalerna som går av stapeln 16 maj. IFK, HJK och KuPS är klara. På fredag spelar FC Lahti mot JJK.

Läs mer om matchen i fredagens Nya Åland.


Så spelade IFK: Josh Wicks – Allan Olesen, Fernando de Abreu (Amos Ekhalie, 68:e), Mason Trafford, Marcus Olofsson – Sebastian Strandvall, Hendrik Helmke, Luca Bellisomo, Petteri Forsell – Wilhelm Ingves (Ekhiabhi Okodugha, 61:a), Toni Lehtinen.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax