DELA
Foto: Oskar MagnussonMÄSTAREN OCH LÄRLINGEN Reima Söderman har tävlat som proffs i England tidigare, och försöker nu bana väg för att ålänningen Sami Fagerström ska få chansen att tävla på brittisk racingmark.

Målet: Englandstävling i mars

MOTORSPORT. Nu börjar konturerna av Sami Fagerströms Englandsdröm skönjas.

Förhoppningar finns om en start på brittisk mark om några månader.

– I mars hoppas jag att vi kan göra vårt första race, säger stallchefen Reima Söderman.
Under två säsonger har Sami Fagerström, 18, kört i finska Formel Ford-serien för banracingbilar. 2014 tävlade han tillsammans med kompisen Milton Larsson, men i år var han ensam ålänning på de finska (och estniska) tävlingsbanorna.

Efter en drömstart på säsongen var Fagerström uppe på en andraplats i sammandraget, men han föll till sist ned till en slutlig sjätteplats då både Duratec- och Zetecbilar är inräknade. Ålänningen var överlägsen totalvinnare av Zetecklassen, fordon som har svagare motor än Duratecbilarna. Det faktum att Sami Fagerström trots det hamnade högre upp i slutställningen än vissa Duratecförare gör att Reima Söderman tror mycket på sin adept.

Så pass mycket att han vill ta honom till England.

– Den finska Formel Ford-serien är inte intressant för Sami i det här stadiet av hans karriär. Det är ingen idé att bara köra fem tävlingar per år. Sami behöver köra mycket mer än vad han får i Finland, och med mer rutin är jag övertygad om att han hade slutat högre upp i slutställningen. I England får han chansen att tävla betydligt mer än i Finland, och därför vill jag att han ska få den här chansen, säger Söderman vars brittiska kontaktnät är ett trumfkort i satsningen.

Läs mer i torsdagens Nyan