DELA

Åländska pallplatser i Eskilstuna

DRAGRACING. Sex åländska dragraceförare fanns på startlinjen i den fjärde deltävlingen av Pistonhead Open.

Två av dem fick med sig pokaler hem från Kjula Dragway.
Kjula Dragway utanför Eskilstuna är något av Ålandsförarnas svenska hemmaplan när det kommer till dragracing. Den gångna helgen ställde sex stycken ålänningar upp i någon av de olika tävlingsklasserna under en intensiv racehelg i Sörmland.

Bland mer frekventa åländska Kjula-besökare stack Magnus Henriksson (bilden) ut i helgen. ”Nucke” gjorde comeback efter några års tävlingsuppehåll och körde sin motorcykel i klassen Super Comp Bike. Efter att ha noterat en bästatid om 9,2727 (hans toppfart i kvalet var 257,88 kilometer i timmen) slutade han nia i grundomgången. Därmed blev ”Nucke” förste reserv inför söndagens elimineringsrundor, men då ingen av de övriga förarna drog sig ur fick ålänningen i stället köra ett så kallat ”Test & Tune” utom tävlan.

Även Ida Zetterström körde Test & Tune i MC Weekend-klassen och noterades för ett personbästa på 9,1857 sekunder och en toppfart om 256,78 kilometer i timmen. Dock havererade motorn under söndagen, vilket gör att fortsatt tävlan den här säsongen är osäker.

Ida Lindqvist körde också hon på nytt personbästa på Kjula med sin dragster i ET Pro-klassen med en tid på 7,67 sekunder över 402 meter. En notering som dock var för(!) snabb för tävlingsklassen, varpå Lindqvist fick fortsätta köra Test & Tune där det blev ännu ett personbästa med en toppfart på 276 kilometer i timmen.

Läs mer i onsdagens Nya Åland!