DELA
Foto: Fredrik LövgrenCENTRAL Tanja Sjöblom (8) utsågs till GP:s tredje bästa center när Engelholm vann fyralagsturneringen i Fyrishov i Uppsala.

Sjöblom om GP-succén

VOLLEYBOLL. Dubblerad blockpoäng och två toppinsatser.

Tanja Sjöblom var en av lagets stöttepelare när Engelholm vann Grand Prix i helgen.

– Att få vara med och vinna i mitt första GP är en helt underbar känsla, säger den tidigare JIK-centern.
Åländskan och förra Jomala IK-spelaren Tanja Sjöblom, 25, bytte i somras Sollentuna mot regerande svenska mästarna Engelholm.

Halvvägs in i säsongen är Engelholm delad elitserieetta och nybliven GP-mästare, så det är lätt att se varför Sjöblom inte ångrar flytten från Stockholm till Skåne.

– Jag har en del kompisar kvar i Skåne från min studietid i Lund, nya arbetskollegor och såklart alla lagkamrater. Jag trivs väldigt bra här, säger Tanja Sjöblom som jobbar som arbetsterapeut på Ängelholms sjukhus.

Engelholms VS vann SM-guld i fjol men fick i princip börja om från noll den här säsongen.

– Vi var tio spelare när vi drog i gång försäsongen och då var bara tre spelare kvar från förra årets trupp. Inledningen på elitserien blev också lite skakig spelmässigt. Men ju längre säsongen har gått ju bättre har vi spelat.

Var tror du det beror på?

– När man har ett nytt lag tar det tid att spela ihop sig. Och så tror jag att självförtroendet har vuxit när vi börjat vinna. Vi har visat att vi kan slå de andra topplagen. Och så har vi Isabelle Haak som jag tycker är Sveriges bästa volleybollspelare. Hon gör otroligt mycket på sin högerkant.

När Engelholm i helgen vann Grand Prix-turneringen i Fyrishov i Uppsala var det 16-åriga superlöftet Isabelle Haak och Tanja Sjöblom ett par av mästarlagets nyckelfigurer. Efter semifinalsegern mot Svedala med 3–2 i set slog sedan Engelholm Hylte/Halmstad i finalen med samma siffror. Detta trots en underläge med 1–2 i set.

Under elitseriesäsongen har centern Tanja Sjöblom snittat runt tre blockpoäng per match. Motsvarande siffra i finalen var den dubbla.

– Det var jätteroligt att spela GP, och då kanske man taggar till lite extra. Att få vara med och ta guld direkt i min första final är en helt underbar känsla. Det här ger en mersmak inför fortsättningen.

Läs mer i onsdagens Nyan