DELA

Lyyski: KuPS vill vara ett spelande lag i år

FOTBOLL. Efter förlusten mot HJK har IFK Mariehamn laddat om och ikväll är det dags för hemmapremiär när KuPS kommer till Mariehamn.
– Nog är det alltid lite spännande när man ska visa upp sig för hemmapubliken för första gången, säger IFK:s tränare Pekka Lyyski.

Trots att IFK-tränaren Pekka Lyyski varit med om många hemmapremiärer med IFK Mariehamn märks det att han är lite spänd dagen före match.
– Det är alltid spännande med hemmapremiären. Vi har spelat den riktiga premiären i år men det är alltid speciellt att visa upp sig för hemmapubliken, säger Lyyski.
Han säger att laget har pratat om HJK-matchen och de tre minuter som sänkte IFK i premiären. Även dagens motståndare KuPS kommer från en mentalt tuff match när man tappade en 2–0-ledning i slutet av matchen mot JJK och bara fick med sig en poäng.
– Det är två lag i samma sits och det är nog skönt för bägge lagen att man spelar söndag-torsdag. Då kunde man släppa söndagens match direkt för att börja fokusera på torsdagens match. HJK-matchen är nollad nu, säger Lyyski.

IFK-KuPS startar ikväll klockan 18.30 och spelas på Wiklöf Holding Arena.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax