DELA

Lyyski ger Utkovic ljummet betyg

FOTBOLL. Efter att ha studerat testspelaren Igor Utkovic på dvd kan IFK Mariehamns tränare Pekka Lyyski konstatera följande:
– Så övertygande var det inte.
Igor Utkovic provtränade med IFK Mariehamn förra veckan och i ligacupmatchen mot Lahtis i söndags spelade han mittback vid sidan om Mate Dujilo.
– Inte gör han bort sig. Men det är frågan om han har vad som krävs för att spela i IFK, säger Pekka Lyyski efter att ha granskat Utkovic noggrant med hjälp av dvd.
Lyyski menar att klubben vill hitta en back som är bättre än de försvarare man redan har.
– Och i söndags var det Mate Dujilo som var den bättre. Dessutom var Utkovic samma spelartyp som Dujilo. Om han hade varit mer teknisk eller mer av en spelbyggare så hade han kunnat komplettera bättre.
Lyyski säger också att han skulle ha velat se mer av testspelaren.
– Jag skulle ha velat se honom mot TPS som kanske är ett hårdare motstånd än Lahtis, men han kunde inte stanna längre. Utifrån det jag sett nu är det jättesvårt att ta ett beslut. Så övertygande var det inte, han var inte sämre än någon annan men jag har sett för lite.

Nytt igen mot TPS
Mer kommer Lyyski inte heller att få se av Utkovic. Klubbdirektör Peter Mattsson säger att han ska prata med Utkovic på fredag men att någon ny testperiod inte kommer att bli aktuell för svensken.
Då låter det inte så hoppfullt för hans del då?
– Det var du som sa det.
Nu jobbar Mattsson vidare för att hitta en ny försvarare att testa.
– Det kan hända att det dyker upp någon redan till onsdagens match. (ml)