DELA

Tuff tabelljumbo mot IFK i kväll

FOTBOLL. Från toppen till botten.

I kväll möts nyligen Europa League-utslagna IFK Mariehamn och Veikkausligans nykomlingar och tabelljumbo PK-35 i Vanda.

– Matchen kommer att bli betydligt svårare än vad tabellen visar, säger IFK Mariehamns assisterande tränare Daniel Norrmén.
I dag är det drygt en vecka sedan IFK Mariehamn fick säga hej då till sitt Europa League-äventyr. Dagarna efter uttåget tog de i stället en 3–1-seger på hemmaplan i Veikkausligan mot Tammerforslaget Ilves. Poängplockningen innebar att IFK Mariehamn nu rycker ifrån ytterligare i tabelltoppen, tillsammans med serieledarna HJK.

I kväll väntar ett nytt ligamöte. Grönvitt gästar Vanda och Veikkausligans nykomling PK-35. Laget har haft en tyngre inledning på säsongen med endast tre vinster på totalt 13 matcher. I senaste omgången föll Vandalaget på bortaplan i Vasa då VPS segrade med 2–1. Trots få poäng och en sista plats i tabellen tror IFK Mariehamns assisterande tränare Daniel Norrmén att en tuff match väntar för IFK.

– PK-35 är i mina ögon helt klart bättre än vad deras tabelläge säger. Det är klart, de har haft sina problem men de är betydligt mer spelskickliga än vad tabellen visar, säger Norrmén.

Läs mer i dagens eNyan!