ÅU tillbaka på pallplats efter stabil bortaseger

FOTBOLL. Åland United har övertagit tredjeplatsen i Nationella ligans tabell efter lördagens seger mot PK-35 Helsingfors på bortaplan. Matchen slutade 4-1 till ÅU.

Det första målet kom i den 21:a matchminuten genom Kit Loferski. Mål nummer två gjordes av Jacqui Hand i den 64:e minuten och mål nummer tre kom i den 70:e minuten genom Olivia Ulenius. Bara tre minuter senare kunde Ulenius notera ytterligare ett mål för sitt lags räkning. I slutminutrarna reducerade PK-35 men det blev hemmalagets enda mål för matchen som slutade 4-1 till ÅU.

De åländska damerna klättrar nu upp till en tredje plats i tabellen efter att PK-35 Vanda förlorade mot KuPS i fredags.