DELA

Lerig säsongspremiär på Ålandstravet

TRAV. I hård blåst med snö, regn och hagel avverkades säsongspremiären på Ålandstravet. Vädret medförde att en hel del hästar stannade kvar på den svenska sidan, vilket indirekt bjöd på många hemmasegrar.

Väderförhållandena var inte de bästa i fredags när årets första travtävling arrangerades. I samtliga lopp fanns flertalet strukna hästar då transportproblem förekom på grund av det hårda vädret, vilket bland annat medförde att Ålandsfärjan låg stilla hela dagen.
– Kul att det blev av i alla fall. Men man kan förstå dem som inte är här, det känns nog inte så roligt att åka över havet när det blåser 20 meter i sekunden för att eventuellt vinna några hundra euro, säger Robert Ekström.
Han står vid sin häst Useful Hornline, storfavorit inför det avslutande loppet på fredagskvällen.
– Det är nog lite så, säger Ekström och ler.

Flera segrar
Men fyraåringen mäktade inte med seger den här gången, utan fick nöja sig med att korsa mållinjen som sjunde häst tillsammans med Roald Eriksson (bilden).
Bortfallet av konkurrens bäddade dock för flera hemmasegrar. Lemlänningen Barbro Carlsson segrade i två lopp med hästarna Filur och Yes Tomorrow, medan mariehamnaren Sölve Höglund tog hem segrar med både Sir Dancer och Robin Lund. Åländsk seger blev det också genom Mitsubishi Zoot som hade svensken Erik Lindegren i sulkyn.
Trots busvädret, fanns omkring 200 personer i totohallen och lät sig underhållas av tävlingarna och av Ålandsbekante Roger Nygren som refererade loppen.

Samtliga resultat kan du ser här (länk) och här (länk).

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax