Lemlands IF försvarade guldet

INNEBANDY. Lemlands IF tog i dag hem guldet i den åländska innebandyserien. Det var deras tredje guld på raken, och i år var det IF Fram som fick ge vika i finalen som Lemland vann med 3–1.

Bildspel

Lemland IF försvarade guldet i den åländska innebandyserien när de under lördagen besegrade IF Fram i finalen i Baltichallen med 3–1.
Efter en mållös första period öppnade Magnus Ljungars målkontot för Lemlands IF drygt femton minuter in i den andra perioden. Tre minuter senare fyllde Patrik Eriksson på till 2–0 för LIF. Trots att IF Fram därefter pressade på ordentligt var det LIF:s Kim Ginman som ökade på Lemlands ledning till 3–0 sju minuter in i den tredje perioden.
IF Fram lyckades sen få till ett reduceringsmål genom Morgan Båskman när det återstod knappt sju minuter av matchen. Men IF Frams chanser under resterande del av matchen var inte tillräckligt vassa för att hota Lemlands ledning.
– Det kändes nog att vi var så pass stabila att vi skulle klara att ta hem det, säger Patrik Wilhelms i Lemlandsmålet
Det blev därmed guld för tredje året på raken för LIF, som alltså även serien 2007/08 och 2008/09. Och med tre raka segrar får laget behålla bucklan. En bedrift som endast Våsc och IBK Hammarland tidigare klarat.