DELA

Larsson och Andersson tog guld i sprintcup

MOTORSPORT. Dick Larsson och åländska kartläsaren Tage Andersson vann årets upplaga Öppna Östra sprintcupen.
– Allt har löpt på bra hela säsongen, säger Andersson.
Larsson och Andersson har i år debuterat i Volvo Original Cup-klassen. Tidigare har de tävlat i klasen för fyrhjulsdrivna bilar.
– Med tanke på att vi bytt klass visste man kanske inte riktigt hur det skulle gå i år, men han (Dick Larsson) är en så rutinerad förare så det har gått väldigt bra, säger Andersson.
Öppna Östra sprintcupen avslutades med Byggconstructsprinten som hölls i Almunge i helgen. Larsson och Andersson blev tvåa i deltävlingen efter Fredrik Spångberg och kartläsaren Andreas Jakobsson från Järfälla motorklubb.
– Vi höll på att köra av efter en grym satsning på sista varvet. Vi gick på två hjul genom en kurva och det tappade vi en hel del tid på, berättar Andersson.
Tack vare ett rejält poängförsprång säkrade Larsson och Andersson ändå guldet i cupen. Ålänningen Robert Nordin som kört tre av åtta deltävlingar blev sexa i cupen.
Ytterligare en ålänning, Magnus Söderström med kartläsaren Jimmy Hilmersson, deltog i Byggconstructsprinten. De körde hem en 21:a plats i 2WD-klassen i deltävlingen. (ml)