DELA

Lärorikt på Liverpools fotbollsskola

FOTBOLL. Dribblingar, skott och allt där emellan.

106 barn har i veckan lärt sig spela fotboll ”The Liverpool Way” på Vikingavallen i Jomala.

– Jag är imponerad av hur snabbt de har lärt sig, säger fotbolsskolans huvudledare Andy Nicholas från Liverpool International Football Academy.
Sedan i måndags har 106 barn sparkat boll i den engelska storklubben Liverpool FC:s fotbollsskola Liverpool International Football Academy på gräsplanerna vid Vikingahallen i Jomala. Fotbollsskolan hölls i samarbete med den lokala klubben Jomala IK.

Bernt Jo Vole som är ansvarig för bland andra Liverpools fotbollsskolor i Finland och Sverige, säger att de fick en förfrågan från Jomala om att komma till Åland.

– Vi har tio skolor i Sverige och tio i Finland. Då såg vi att Åland ligger närmast Sverige av de finska platserna, så det passade bra, säger Bernt Jo Vole.

Nytt tema varje dag

Barnen, som är i åldern 6–15 år, har tränat fyra pass per dag. Varje dag har haft ett eget tema som de har övat på under dagen. I slutet av varje dag har de fått visa upp vad de har lärt sig. Som hjälp har barnen sett filmer med de professionella spelarna i Liverpool FC som visar hur de gör ett visst moment, till exempel dribbling.

– Vi vill skapa en länk mellan barnen och idolerna genom att se på filmer där de visar hur de gör. Vi vill att barnen ska tänka som de tänker, säger Andy Nicholas.

Läs mer i morgondagens Nya Åland!