DELA
Foto: Erkki SantamalaANFALL Diego Assis och Dever Orgill är högst troligt IFK:s två namn längst fram under ligahösten. Här båda i en tidigare match mot Inter.

Inga mål i IFK:s sista träningsmatch

FOTBOLL. Mållöst efter en chansfattig match. Det blev resultatet av IFK:s sista träningsmatch i Åbo på söndagkvällen.

– Det var väl en typisk 0-0-match, säger Tommy Wirtanen.

Dever Orgill fick IFK:s första bra avslut på mål efter sju minuter och en lång passning från Jani Lyyski. Det blev inget mål den gången, och inget under hela första halvlek. Tommy Wirtanen på sin bekanta ytterbacksplats fick gå av efter en smäll mot knät alldeles innan paus. Ytterbacken gav efter matchen lugnande besked.

– Jag vet inte riktigt vad som hände, jag fick en liten vridning och landade konstigt. Jag ville att någon skulle hålla igång om det skulle bli värre, så det var på den vägen, säger Wirtanen.

I andra halvlek började Inter bäst, men IFK kom in i matchen mer och mer. IFK:s bästa chanser kom på långskott. Nu har IFK knappt en vecka kvar till ligapremiären i Jakobstad mot Jaro.

– I första halvlek spelade vi bra och kontrollerade bollen. Vi saknade lite avslut vi borde ha fått med sådant bollinnehav. I andra halvlek kom vi inte upp i samma nivå. Det positiva är att vi höll nollan på bortaplan mot Inter som jag tycker har ett slagkraftigt lag, säger tränaren Pekka Lyyski.

IFK:s startelva mot Inter: Virtanen – Granlund, Lyyski, Kojola, Wirtanen – Forsell, Mantilla, Ekhalie, Span – Assis – Orgill.

Anthony Dafaa ersatte den skadade Tommy Wirtanen.
I andra halvlek ersatte Josef Ibrahim Brian Span och målvakten Walter Viitala sin kollega Otso Virtanen.