DELA
Foto: Finlands bollförbund

Landslagsspelare till Åland United

Åland United meddelade i dag att den finländska landslagsspelaren, anfallaren Jenny Danielsson kommer att förstärka laget för resten av säsongen. 22-åringen kommer närmast från spanska ligans Sporting de Huelva och har tidigare representerat Kristianstads DFF och FC Honka. Förhoppningen är att Danielsson ska kunna inta den blåa United-tröjan redan den 29 april då matchen mot Pallokissat äger rum på WHA i Mariehamn. 

– Jag behövde en omgivning där jag kan utvecklas och satsa 100% på fotboll. Åland är en sådan plats. En professionell tränarstab och ett lag som spelar modern fotboll och jobbar tillsammans är precis ett sådant lag jag vill ansluta till. Valet att komma till Åland United känns rätt med tanke på min egen karriär och faktum att laget består av så många bra spelare, laget har stor potential och att klubben har en framgångsrik historia, säger Danielsson i ett pressmeddelande.  

En topp-tre placering för Åland United i ligan är Danielssons målsättning för säsongen. Hon har hittills spelat elva landslagsmatcher och under dessa gjort fem mål.