Kryss för ÅU i premiärmatchen

FOTBOLL. Åland United spelade lika mot PK-35 Vanda i premiärmatchen i Nationella ligan som gick av stapeln under lördagen.

ÅU inledde målskyttet i första halvlek genom Monica Hagström. Hagström sköt en hörna som gick in bakom PK-35-målvakten Velma Oikarinen. I andra halvlek kunde hemmalaget kvittera i den 74:e minuten. Sju minuter senare får ÅU ytterligare en hörna vars retur Cassandra Korhonen kunde näta och satte därmed 2-1 till bortalaget.

PK-35 Vanda skulle däremot inte ge upp så lätt och bara några minuter efter ÅU:s mål kunde hemmalaget kvittera till 2-2. Matchen avslutades något dramatiskt med ett farligt ribbskott från PK-35 – sekunden innan domaren blåste av.

Matchen slutade 2-2. Åland United möter Ilves på bortaplan nästa lördag i den andra ligamatchen för säsongen.