DELA

Landslagsspelare klar för ÅU

Åland United gjorde i dag klart med den finländska landslagsspelaren Tuija Hyyrynen. Redan i morgon återfinns hon i ÅU-truppen mot TPS.
Samtidigt meddelar klubben att Sanna Vahtera lämnar Åland.
Så här står det i ett pressmeddelande:
Tuija Hyyrynen är en 22-årig spelare, som i landslaget främst har använts som ytterback, men hon kan även spela på andra positioner.
Tuija har trots sin unga ålder redan spelat 26 damlandskamper för Finland. Senast mot Slovenien på Wiklöf Holding Arena gjorde hon ett inhopp i slutet av matchen. Tuija spelade även hela matchen i Finlands B-landskamp mot Sverige i onsdags.
På meritlistan finns även 41 landskamper i de äldre flicklandslagen U19-U23 samt 8 för U17-landslaget. 2006 spelade hon för U20-landslaget i VM-slutspelet.
Hon representerade HJK 2005-2009, där hon bland annat vann finska cupen 3 säsonger 2006-2008 samt finska ligan säsongen 2005.
2007 utsågs hon till Finlands bästa flickspelare och 2009 utsågs hon till Damligans bästa spelare.
I vintras flyttade hon till USA för att spela med Florida State University. Under sommaren har hon spelat i den nästhögsta nordamerikanska ligan W-League för Pali Blues Soccer Club i Los Angeles.
Trots att transferfönstret har stängts så är denna övergång möjlig då Tuijas internationella transfercertifikat överförts till Finland före 31 augusti.
Kontraktet med Tuija gäller tom slutet av den här säsongen. Hon blir spelklar i dag och ingår därmed även i truppen mot TPS i morgon.
Åland United är mycket glada över att kunna presentera denna högklassiga förstärkning till vår trupp, då vi för tillfället har en del skador i truppen och fortfarande många viktiga matcher kvar under säsongen.
Samtidigt informerar vi om att Sanna Vahteras skada har visat sig så allvarlig att den kräver operation. Åland United och Sanna har ömsesidigt överenskommit att avbryta Sannas avtal redan nu. ”