DELA

Lagerblom kan missa resten av säsongen

FOTBOLL. Här är Pekka Lagerbloms mardrömsbesked: knäskadan kan stoppa honom från spel resten av säsongen.
– Jag vill inte tänka på avslutningen. Allt handlar om att bli frisk nu, säger IFK Mariehamns 30-årige mittfältare.

I lördagens semifinal i Finska cupen borta mot RoPS (som IFK förlorade med 4–0) vred Pekka Lagerblom knäet i en närkamp med Aleksandr Kokko i matchens inledning. I går undersöktes 30-åringen med magnetkamera i Åbo och fick det negativa beskedet att han tvingas till vila i 6 till 8 veckor på grund av ett ledband i vänster knä som delvis är av.


”Känns surt”
– Det känns surt. Vi ska just dra i gång den sista tredjedelen av ligan och jag är riktigt spelsugen, då händer det här, säger Pekka Lagerblom.
Med tio veckor kvar att spela av Tipsligan 2013 kan Pekka Lagerblom i värsta fall ha gjort sin sista match för Grönvitt i år.
Men den tanken vägrar Lahtissonen förlika sig med.
– Jag hoppas att jag kan vara med på planen i någon av de avslutande matcherna. Det blir mitt mål för resten av säsongen, säger Pekka Lagerblom som råkade ut för en liknande ledbandsskada under sin säsong med FSV Frankfurt 2009.


Tio veckors vila senast
– Den gången tog det runt åtta veckor tills jag kunde börja träna på riktigt igen, och ytterligare ett par veckor innan jag var spelklar. Eftersom känslan var likadan efter RoPS-matchen som den var 2009 räknade jag med att rehabtiden skulle bli ganska lång.

Läs mer i tisdagens Nya Åland!

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax