DELA
Foto: Stefan Öhberg

Laddar upp för OS – på Åland

ISHOCKEY. 2018 är det vinter-OS i Pyeongchang, Sydkorea.
Som ett steg i förberedelserna spelar Finland och Sverige i dagarna tre träningslandskamper i Islandia.
– Vår målsättning är alltid, oavsett om det gäller damer eller herrar, att ta medalj, säger Finlands förbundskapten Pasi Mustonen.

Träningslandskamperna på Åland är årligen återkommande. Men den här gången är de av lite större vikt.
I februari är det nämligen vinter-OS i Pyeongchang, Sydkorea. Enligt Finlands förbundskapten Pasi Mustonen fyller samlingen på Åland framför allt två funktioner.
– Temat för det här lägret är spel i numerära över- och underlägen. Det vill säga powerplay och boxplay, berättar Mustonen.
– Men det är också en chans för några av spelarna att visa upp sig. Truppen är ännu inte spikad och det finns ungefär fem platser att slåss om.

 

Mattsson utanför landslaget

I Djurgårdens IF (DIF), som i fjol vann SDHL, återfinns åländska Lisa Mattsson. Hon finns inte med i landslagstruppen och är, enligt Pasi Mustonen, inte heller aktuell för vinter-OS 2018.
– Men förhoppningsvis är hon en av kandidaterna till vinter-OS 2022.

Finland vann onsdagens match med 2–1 efter två mål av Rosa Lindstedt, till vardags i svenska SDHL-laget HV 71. Sveriges mål gjorde Johanna Olofsson.
Landslagen möts också under torsdagen och fredagen. Torsdagens match börjar 15.00 medan fredagens drar igång redan 9.30.

Läs mera om detta i torsdagens Nya Åland.