DELA

Kuismala skadad på träning

FOTBOLL. IFK Mariehamns målvakt Antti Kuismala skadade sig på tisdagen under en intern träningsmatch. Det var en smäll på knät som tvingade honom bryta träningen. Klubben väntar besked i morgon från en idrottsläkare i Helsingfors.
Det var under träningen på tisdagen som Antti Kuismala fick en smäll under ena knät. Skadan kan visa sig vara så pass allvarligt att Kuismala är borta resten av säsongen. Givetvis är detta oroande inför den tuffa säsongsavslutningen och framförallt matchen mot Viikingit på söndag.
– Optimisten tror att han kan spela, pessimisten tror inte det, säger IFK Mariehamns tränare Pekka Lyyski.
Det är alltså fortfarande oklart hur allvarlig Kuismalas skada är och besked väntas inte förrän i morgon kväll.
– Fysioterapeuten kunde inte säga något om skadan och i det här läget är det bäst att göra en magnetröntgen, säger Lyyski.
Kuismala åker därför under torsdagen till Helsingfors för att där träffa en idrottsläkare samt genomgå röntgen.

Lyyski oroad
Med tanke på Kuismalas kapacitet är Lyyski med rätta orolig, samtidigt som han säger sig ha fullt förtroende för IFK:s andremålvakt Anders Överström. Visserligen har Överström ännu inte spelat i ligan denna säsongen, men han har spelat i ligacupen samt gjort bra matchen i IF Finströmskamraterna.
– Alltid när någon spelare spelat så mycket som Antti gjort så skulle man inte vara sund om man inte är orolig. Målvaktspositionen är ju väldigt utsatt, säger Lyyski.

Letar målvakt
Skadad oroar även IFK:s ledning. Klubbdirektör Peter Mattsson bekräftar för Nyan att de redan börjat titta sig runt efter andra målvakter.
– Vi undersöker olika alternativ, säger Mattsson. Men det är främst om skadad är långvarig. Om det bara blir på kort sikt har vi Anders Överström.
De alternativ ledningen undersöker måste vara konkreta namn till på fredag. Då stänger nämligen transferfönstret. Den viktiga hemmamatchen mot Viikingit spelas på söndag 18.30.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax