DELA

Klar seger för Jomala IK:s damer

VOLLEYBOLL. Skillnaden på topp och botten är stor i damernas division II. Det visade Jomala IK klart och tydligt när man slog Team Gotland med 3–0 i set.
Setsiffrorna 25–11, 25–16, 25–8 säger egentligen allt som behöver sägas om matchen mellan serieettan Jomala IK och seriejumbon Team Gotland i söndagens division II-match i Vikingahallen. Jomala var helt enkelt överlägsna och det mest intressanta var att se hur JIK:s försök till mer avancerat centerspel i andra set föll ut samt att se hur unga Jenny Clemes och Tanja Sjöblom, som fick mycket speltid i matchen, klarade sig. När det kommer till det mer avancerade centerspelet gick det väl sådär, vilket förklarar det relativt jämna andra setet, men Clemes och Sjöbloms insatser gladde. Framförallt Clemes visade inledningsvis prov på stabilt grundspel och giftigt anfallsspel.


Jämn insats
På grund av det svaga motståndet är det svårt att lyfta fram någon ur JIK, förutom de ovan nämnda, som visade prov på speciellt bra spel, eftersom något sådant aldrig krävdes i matchen.Ulrika Simons glimtade ändå till då och då, Sandra Ekström bjöd på stabilt passningsspel och spelande tränaren Pia Saku spelade bra då hon kom in i tredje set.
Efter matchen berättar passaren Ekström att JIK är ett lag som spelar bäst då de möter jämnt motstånd.
– Det är lite svårt att spela mot lag som håller en helt annan kvalitet jämfört med oss, säger hon.
Det svåra, menar Ekström, ligger i att koncentrera sig på det egna spelet och inte på vad motståndarna gör, något som inte alltid fungerade under matchen mot Team Gotland.
– Vi måste dundra på då vi får lägen oberoende av vilken nivå motståndarna håller, säger Ekström.
Matcher som den mot Team Gotland, som kanske inte ger publiken så fasligt mycket, menar Ekström ändå att fyller en funktion.
– Det är jättebra träning. Vi får träna det mentala och att inte falla in motståndarnas spel, förklarar hon.

MARTIN PORTIN

martin.portin@nyan.ax