Klar seger för DUV mot IFK

FOTBOLL. Straffdramatik fick avsluta gårdagens möte mellan DUV och IFK Mariehamn. Och liksom i de fyra tidigare matcherna var det DUV som visade mest kyla och tog hem segern med 14–11.
– Vi var bättre helt enkelt, säger DUV:s Jan-Mikael ”Keegan” Mattsson.

Bildspel

Det blev en riktig målfest på Wiklöf Holding Arena i går kväll när DUV och IFK Mariehamn traditionsenligt möttes. Och det dröjde inte många minuter innan Jan-Mikael ”Keegan” Mattsson hade gjort hattrick och DUV efter en chocköppning kunde gå till halvtidsvila med ledning 6–2.
– I år hade de någon ny svår taktik som gjorde att vi hade svårt att få hål på dem, säger IFK:s Johan Carlsson som spelat med i alla de tidigare DUV-IFK-matcherna.

Inspireras av ”Daja”
Men IFK hämtade upp sig efter pausen och den i första halvlek så stabila i DUV-målvakten Erik Weyand fick det betydligt svettigare i den andra halvleken. Ända in i slutminuterna var det nervkittlande underhållning som lagen bjöd på till den nästan fullsatta läktarens förtjusning.
IFK försökte sig på ett och annat tjuvknep men med ett strålande lagarbete i DUV och ett tiotal högklassiga räddningar av Erik var ställningen vid full tid 8–8, och matchen gick vidare till straffar.
– Det gick ganska bra. Jag har tittat och lärt mig en del från matcher på tv och från IFK. Och så har jag inspirerats mycket av Daniel Sjölund, säger Erik.

Psykas och retas
Men trots att IFK kämpade sig in i matchen och tursamt fick med sig 8–8 efter full tid så var det inget snack om att det var DUV:s match. Den stabila insatsen fortsatte även vid straffläggningen. Lugnt och metodiskt gick de fram en efter en och visade betydligt mer lugn och kyla än de rutinerade IFK-spelarna. Så efter stor spänning, mycket dramatik och en hel del psykningar från målvaktshållet vann DUV till slut rättvist med 14–11.
– Jag gillar att retas med spelarna i IFK. Psykar man de lite så missar de, säger Erik.
Och IFK:s Carlsson kan inte annat än att gratulera de värdiga vinnarna.
– Det känns som att de blir bättre och bättre för varje år. Och varje år slutar det konstigt nog likadant med straffar, säger IFK:s Carlsson.