DELA

Kjell Hansen: ”Nu behöver vi inte oroa oss”

SIMNING. Planeringen för öspelen har inte stannat av i väntan på beslutet om en evakueringstrappa. Men visst har det oroat.
Kjell Hansen är sportkoordinator för öspelssimningen och tillika simtränare vid Ålands idrottssektion. Han är naturligtvis lättad över Byggnadsfirma Hans Mattssons beslut om att på egen hand bygga och sponsorera en evakueringstrappa.
– När styrelsen sa nej väntade vi på fullmäktigebeslutet. Jag har pratat med alla och konstaterade att det skulle vara förskräckligt om den inte byggdes, säger han.
När även fullmäktige sa nej i tisdags släcktes inte hoppet helt.
– Vi har hela tiden hoppats och tänkt att kommunen skulle ta sitt förnuft till fånga och eventuellt göra något under våren. Nu behöver vi inte oroa oss på samma sätt, säger Kjell Hansen.

Större mästerskap
Hansen fick veta om den nya lösningen på torsdagen via Nya Ålands hemsida.
– När jag såg det ringde jag till Kjell Mattsson och tackade för ett gott initiativ. Det här är viktigt för framtiden, nu kan vi söka nationella mästerskap på ett annat sätt när utrymme finns, det gäller inte bara för öspelen.
Planeringen av just öspelen 2009 har inte påverkats nämnvärt i väntan på beslutet. Förberedelserna har hela tiden fortskridit.
– Vi har goda förhoppningar om att få tillräckligt med funktionärer. Ganska många som varit det tidigare kan tänka sig att göra en insats. Och så kommer det en del utifrån, säger Hansen.
De ledande platserna är redan tillsatta, däribland speakern som senast var med vid Rhodos och som var mycket uppskattad.
– Det är kul, han är den nästbästa jag varit med om. Alternativet hade varit Bosse Hultén från Sverige, men det hade blivit dyrare eftersom han ska ha betalt.

Läs också: Simhallen i Godby får trappa.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax