DELA

”Kenta” just utanför pallen

KRAFTSPORT. 955 kilo räckte till en fjärdeplats i VM i styrkelyft för Kenneth ”Kenta” Sandvik, bara 12,5 kilo från bronspengen.
Resultatet i -125 kilosklassen var dessutom personbästa och gav honom delgrensilvret i bänk.
Kenneth ”Kenta” Sandvik tävlade i konkurrens med tio andra tävlande om VM-medaljerna i lördags, i VM i styrkelyft som avgjordes i Kanada.
Han inledde bra med tre godkända lyft i knäböj, varav det bästa på 362,5 kilo gav honom en femteplats i grenen.
I hans starkaste moment bänk var siktet inställt på delgrensguld och hoppades på ta 292,5 kilo i sista lyftet. Han lyckades dessvärre inte med det och var därmed snuvad på guldet. Hans bästa lyft på 285 kilo placerade honom ändå som nummer två.


Kamp om bronset
Inför den tredje och avslutande grenen marklyft hade Kenta vittring på totalbrons, men hotades bakifrån av svensken Olof Wiklund och som låg 22 kg efter och vars bästa gren är just mark.
Och redan i första lyftet tog Wiklund 32,5 kilo mer än Kenta, och svensken ökade efter det på ytterligare. Han avgjorde därmed bronskampen vilket han säkrade med sina totalt 967,5 kilo.
Kenta stannade till slut på 955 kilo vilket är nytt personbästa för honom i klassen, och på kraftsport.nus hemsida står det att han är nöjd med sin insats.
Guldet gick till Shepil från Ukraina som totalt lyfte 1047,5 kilo och silvret gick till Tuchsherer från USA som klarade 1035 kilo.
Tidigare i veckan placerade sig VM-tävlingarnas andra åländska inslag Marcela Sandvik på en åttonde plats.

maria.nykvist@nyan.ax

tfn 528 478