DELA

Kenneth Knudsen ratas

FOTBOLL. Det blev 90 minuters speltid i två raka ligamatcher för Kenneth Knudsen. Ändå har IFK Mariehamn och den danske anfallaren bestämt sig för att gå skilda vägar.
– Som läget ser ut förstod han själv att han måste producera för att vi skulle kunna kontraktera honom, förklarar klubbdirektören Peter Mattsson beslutet.
Grönvitt erbjöd honom att stanna ytterligare en vecka, men det var enligt Knudsen själv uteslutet.
– Både jag och Pekka (Lyyski) trodde att Knudsen skulle bli bra med mer träning, men vi har inte tid att vänta en eller två månader när serien är nästan körd. Då behövs snabba resultat, fortsätter Mattsson och jämför med hur David Carlsson satte igång piggt direkt efter sin långa konvalescens.
Enligt fotbollssajten bold.nyt kommer Kenneth Knudsen nu istället att prova vingarna på Island eller i danska division 1.

Fortfarande oklarheter kring Tembo
Zambiern Andrew Tembo är ännu fast i Danmark med pappersproblem. Med tanke på att han varit 10 år i Danmark förefaller det underligt att han inte fått klartecken att åka till Finland.
– Han kommer att fara till finska ambassaden i Köpenhamn i morgon med sina dokument. Jag har varit med många år och det är första exemplet som inte funkar, säger Mattsson som förstås själv är lite konfunderad över situationen.
– Vi har gjort det sista vi kan göra, blir det ingenting nu finns det annat som är på gång, försäkrar Mattsson.
Hemlighetsmakeriet kring den icke-europeiske spelaren, som omnämnts länge, kan snart komma till ett slut.
– Vi får svaret den här veckan i alla fall, mer vill jag inte säga nu.
Just nu är Tembos landsman Clive Hachilensa på provspel med IFK. Avgörandet om brassen Ismael Mirandas öde gick snabbt.
– Det var uppenbart att han inte var fulltränad och han hängde inte med i tempot, avslutar Mattsson.

ISAC BOMAN

sport@nyan.ax