DELA

Kastar sig in i hetluften

FOTBOLL. Åland United värvar målvakten Matilda Henriksson efter att Mallori Lofton-Malachi skadade sig i handen i lördags mot HJK.
– Jag har inte tränat fotboll sedan i höstas men känner att jag har så mycket erfarenhet att jag klarar av det, säger Henriksson som debuterar för ÅU ikväll.
Åland United ställdes inför en målvaktskris efter matchen mot HJK i lördags. Mallori Lofton-Malachi skadade handen så pass illa att hon inte kan spela morgondagens match mot TPS.
– Jag stukade handleden när jag krockade med en motståndare, säger Lofton-Malachi när hon, med ett bandage runt handen, kollar in sina lagkamraters morgonträning igår.
I och med att det inte var möjligt att låna in Ellen Ahlström från IFK värvades därför Matilda Henriksson från Pedersöre som direkt kastas in i hetluften. I sin första match med Åland United ställs hon mot det lag hon spelade i förra året, TPS.
– Nog vill man ju visa sina gamla lagkamrater att man håller. Motivationen kommer det inte vara några problem med, säger målvakten några timmar efter att hon anlänt till Åland, säger 21-åringen.

Förutom Lofton-Malachi saknas Hanna Blomberg. Det finns frågetecken för Maryette Karrings och Johanna Björklunds medverkan i matchen.

Åland Uniteds match mot TPS spelas i Bengtsböle och startar 18.00.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax