DELA

Karström tillbaka i Åland United

FOTBOLL. Målvakten Emelie Karström gör comeback i Åland United.
I dag blev det klart att 22-åringen, som representerade ÅU säsongen 2008 och som i år har spelat i University of Bridgeport, spelar säsongen 2010 i mästerlaget.
Åland United genomförde hela den framgångsrika säsongen 2009 med endast en målvakt. Maria Rönnbäck vaktade målet i alla de 22 ligamatcherna där hon bara släppte in 16 mål. Nu har klubben gjort klart med ytterligare en målvakt. Emelie Karström som fanns med i ÅU:s trupp säsongen 2008 är tillbaka på Åland och har skrivit under för ett år i mästarklubben.
– Men det är givetvis en ohållbar situation i längden att inte ha alternativ på en så viktig position i laget. Det är därför glädjande att kunna meddela att Åland United är överens om ett avtal för inkommande säsong med 22-åriga målvakten Emelie Karström, skriver Jan-Ove Fellman i ett pressmeddelande från klubben.


Spel i USA och Sverige
När Karström representerade ÅU säsongen 2008 hade hon oturen att råka ut för ett benbrott under försäsongen. Trots detta hann hon spela tretton matcher för laget i Damligan.
Säsongen 2009 har hon spelat i USA i University of Bridgeport och har på 19 spelade matcher endast släppt in 19 mål.
Hon har även representerat bland andra Kristianstads DFF och Malmö FF, nuvarande LdB Malmö. (mn)