DELA

Kanadensare testar med Grönvitt

FOTBOLL. IFK Mariehamn kan ersätta kanadensaren Mason Trafford med landsmannen Roger Thompson.
– Han anländer i kväll (läs: i går) och ses som ett alternativ till att ersätta Mason med, säger IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson.
IFK Mariehamn har för närvarande fem testspelare med på sina träningar. Förutom Emil Andersson, Petteri Jokihaara, Ben Clark och Michael Sanni finns nu även kanadensaren Roger Thompson på plats.
– Han kommer i kväll (läs: i går). Han är en försvarare som vi ser som en eventuell ersättare för Mason Trafford, säger klubbdirektören Peter Mattsson och fortsätter:
– Han var i Vasa och testade i fjol och nu tar vi hit honom. Han har spelat på olika nivåer i Kanada, säger Mattsson om Thompson som fyllde 21 år i december.
På måndag anländer nästa provspelare. 22-årige anfallaren Adnan Cirak, som närmast kommer från Eskilstuna City, imponerade på Pekka Lyyski i turneringen för kontraktslösa spelare i Norge förra veckan och testas nu av IFK.
– Pekka fick upp ögonen för honom på plats och det var det ju andra klubbar som också fick. Han kommer hit och kan vara med i matcherna mot MyPa och Gefle, säger Mattsson.


Mittback
En spelare som kan ersätta flyktade mittbacken Kristian Kojola är Omar Jawo som besökte Åland och IFK i tisdags.
– Han fick ett kontraktsförslag och vi väntar svar av honom i slutet av veckan, säger Mattsson.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax