DELA

Kalldusch sänkte Finström

IFFK 0
VG-62 1
FOTBOLL. Redan efter 2 minuters spel fastställde Iiro Sarparanta slutresultatet mellan VG-62 och IFFK i Markusböle. Finström skapade mängder av lägen men det var ville sig bara inte för hemmalaget.
– Jag tycker inte vi gör någon dålig match. Visst bättre matcher har man väl gjort, men jag tycker vi skapade mycket och tidvis spelade hyfsat, säger högerbacken Jens Polviander.
Den mycket stabila mittbacksduon Markus Lindholm och Joakim Signell bjöd på en enda miss matchen igenom när en långboll rann igenom och ett friläge serverades i fötterna på Iiro Sarparanta som rundade Tommy Lundberg i målet och spräckte hemmalagets nolla.
– Jag trodde faktiskt vi skulle få med oss tre poäng. Det skulle ha underlättat med tanke på att vi har tre raka borta nu, fortsätter Polviander vars Finström ligger just ovanför strecket.


Spännande höst
Gästerna från Nådendal var alldeles tillfreds efter ledningsmålet och flyttade ner vasse Miikka Ilo från anfallet för att stärka mittfältet. Ilo spelar till vardags i Inter i ligan men matchades i farmarlaget VG-62 i samband med landslagsuppehållet.
Finström skapade mängder med chanser. Peter Lundberg hade en handfull bra lägen som han normalt förvaltar med större framgång. Även Amos Ekhalie var nära flera gånger, men det var inte Finströms dag. Jens Polviander gick upp i anfallet i slutminuterna och hade ett vänsterskott i straffområdet i den fjärde tilläggsminuten som blev det desperata hemmalagets sista chans.
– Det var inte meningen att det ska gå dit. Irriterande är det i alla fall. Det blir nog en spännande höst, konstaterar Polviander.
Ett flertal spelare lämnar nu IFFK när skolorna vilket skalar av truppen en aning. På söndag möter man Ekenäs IF på bortaplan.


Mål: 3’ Iiro Sarparanta
Laget: Lundberg, Rikama-Lindholm-Signell-Polviander, Welin (75’ Jamal Shafie)-Carlsson-Ekhalie-Sundström, Lundberg-Lyyski (45’ Tony Jansson)
Varningar IFFK: Tommy Lundberg, Johan Carlsson
Publik: 140 betalande i Markusböle

Text: ISAC BOMAN

isac.boman@nyan.ax

Foto: JONAS EDSVIK