Jomalas herrar vann till slut

VOLLEYBOLL. Seger. Men utan mersmak. Jomalas herrar vann visserligen över Teknikum med 3–0 i lördags men spelet var långt från det bästa.
– Herregud, hade vi förlorat den här matchen hade jag slutat, säger lagkaptenen Marcus Påvals.
Det kändes trögt från första poäng. Segt. Utan någon tändvätska. Och så var det i början av varje set. Teknikum hängde sig fast tack vare bra försvar medan Jomala stod för anfallsspelet under hela matchen.
– Vi var bättre på allt, säger Marcus Påvals. Vi hade mycket bättre anfall och de hade knappt några anfall.
Ändå var det poängmässigt jämt i varje set. 25–20, 25–19 och 25–23. Men Teknikum tog sina flesta poäng på Jomalas misstag. Smashar i nät och knappt något block i första set gjorde att fjolårets sämsta lag i division I höll jämna steg med hemmalaget.
– Det var skakigt. Det syntes bra tydligt även vid sidan om att vi hade ganska stora tapp och vi hade inte jämnheten från vår förra match, säger Påvals.

Frustration i spelet
Istället verkade det som om Jomala gick in för en enkel seger men blev förvånade när Teknikum trots allt bjöd upp till match. Frustrerat, absolut. Utslagna händer, javisst.
– Det är tålamodet som tryter, säger Påvals. Det var för mycket vilja.
Samtidigt var Jomala utan tvekan det bättre laget och i det andra setet kom Fredrick Boman och Jacob Saurén igång ordentligt. Deras samspel framme vid nät fungerade riktigt bra och Mikael Donnings smashar från tremeterslinjen var matchens höjdpunkt.
– Jag tycker överlag att vi är bättre i alla moment, säger Påvals.

Tyst i försvaret
Men så fort Jomala hade samlat ihop till ett par poängs skillnad så kom Teknikum ifatt. I andra set stod det till exempel 17–17 och i det avslutande setet var Teknikum uppe på över 20 poäng.
– Vi fick aldrig det där riktiga rycket och vi kom aldrig igång, säger Påvals.
I de avgörande poängen syntes det dock att Jomala var det bättre laget. När anfallsspelet väl kom igång var det snabbt och effektivt och Marcus Påvals steg fram och avgjorde ett par gånger vid de jämna bollarna.
Anfallsmässigt gjorde Jomala en helt okej match men i försvarsspelet var det alldeles för tyst och alldeles för många misstag. Att Jomala ändå vinner med 3–0 visar på en enorm styrka och att laget förmodligen har mer att hämta.
Med två spelade omgångar är det bara Jomala och Uppsala som är obesegrade i division i norra.