DELA

Jomala inleder femman borta

FOTBOLL. Jomala IK inleder sin säsong i division V på bortaplan mot TuTo 2. Motståndet har sitt förstalag i division II, därför är det oklart hur starkt motstånd JIK ställs mot på lördag.
– De har säkert någon form av farmaravtal mellan lagen, de har säkert spelare som vill upp till förstalaget, säger JIK:s tränare Lennart Ekstrand.
Jomala IK startar upp sin seriesäsong med bortamatch. Laget reser till Åbo på lördag för ett möte med TuTo 2. Inför premiären dras JIK med en del skavanker.
– Vi har några spelare som är förkylda och några som är småskadade. Förhoppningsvis rätar det ut sig till helgen. Vi tränar sista gången imorgon (läs: idag) och då ska nog de flesta vara med, säger tränaren Lennart Ekstrand.
De senaste veckorna har JIK haft bra fart på träningarna. Den senaste veckan har deltagarantalet dock gått ner lite med tanke på småskavankerna men Ekstrand säger att det kanske är bra att spelarna får lugna ner sig lite inför premiären.
Motståndet på lördag har JIK-tränaren ingen större koll på.
– Jag vet väl ingenting alls egentligen. Av de lagen vi möter i år så är det bara KaaRe vi mött förut. TuTo 2 har ett förstalag som spelar i tvåan och de kanske har några spelare med därifrån och de som spelar i andralaget vill säkert visa upp sig.
Under de senaste träningsmatcherna har Jomalas spelare sprungit mindre än vanligt och det har satt lite griller i huvudet på tränaren.
– Jag vet inte vad det beror på, vi har inte jobbat som ett lag. Förhoppningsvis visar det sig vara en inställningsfråga, spelarna borde nog vara mer taggade på lördag när det handlar om en seriematch.
Det som måste funka på lördag för JIK är mittfältsspelet.
– Det är A och O. Vi måste vinna kampen där, både uppåt och neråt.
Är grabbarna laddade inför premiären?
– Det är de nog, spelarna har väntat länge på det här, säger Ekstrand..

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax