DELA

Jomala IK visade vilja och vann

ALLSVENSKAN
JOMALA IK 3
LJUNGBY VBKM 2
(25–22, 18–25, 20–25, 25–23, 15–9)

VOLLEYBOLL. Det såg mörkt ut för Jomala IK:s damer flera gånger i dagens match mot Ljungby. Men JIK bet ihop och kom tillbaka flera gånger om. Till slut blev det seger med 3–2 i säsongens första allsvenska match.
Ljungby kom till Vikingahallen med 14 segrar på 16 matcher i bagaget från höstsäsongen och med målsättningen att ta sig till elitserien.
Det var också gästerna som började bäst. Snabbt ryckte man åt sig en ledning och Jomala IK fick kämpa i underläge. Men ålänningarna kom tillbaka. Vid ställningen 18–18 var man i kapp och sedan spelade man hem första set med 25–22.
Matchen skulle dock svänga igen. Både i andra och tredje set drog Ljungby snabbt ifrån hemmalaget. Jomala IK kämpade sig ikapp gång på gång men gjorde sedan enkla misstag och Ljungby kunde återta ledningen. Båda seten slutade också i gästernas favör.
Fjärde set såg ut att bli en upprepning av de två föregående. Ljungby tog ledningen och Jomala fick några förargliga poäng att knappa in. Hemmalaget visade dock stor vilja och man lyckades både gå ikapp och förbi innan setet var över.
Ljungby, som säkert hade trott att man hade segern i en liten ask, skakades och kom aldrig igen. I sista set var det aldrig något snack om saken och Jomala IK vann bekvämt med 15–9.
I morgon spelar Jomala IK hemma igen. Då kommer Malmö på besök till Vikingahallen och matchen börjar 15.00.
Mer volleyboll kan du läsa om i måndagens Nya Åland. (ml)