DELA

Jomala bara vinner och vinner

VOLLEYBOLL. Det var i andra set som allt avgjordes. Rissne spelade sig fram till setbollar men Jomala kom ikapp och vann med 28–26. Tredje set blev sedan en formalitet och Jomala vann med totalt 3–0 i set.
– Vi har en stor och bred trupp med många spelare och det spelar ingen roll vem vi sätter in. Det är vår styrka, säger nyförvärvet Tina Danielsson.
Skitbra. Det var Tina Danielssons spontana kommentar efter segern mot topplaget Rissne. Och det är lätt att förstå henne. Först vann Jomala två riktigt jämna set i rad och sedan spelade de ut hela registret i det tredje. På tre matcher har det nu blivit tre segrar.
– Vi gav aldrig upp och kämpade hela tiden vidare, säger Tina Danielsson. Vi hade mycket tålamod och det pratade vi om före matchen. Sen var det inga sura miner.
För saken är den att andra set började allt annat än bra. Jomala gick in med setledning men kom snabbt i ett 5–10 underläge. Allt som var bra under det första setet var som bortblåst.


Kände sig odödliga
Servelyften fungerade inte. Blocken blev överspelade och Rissne satte upp ett helt annat tempo. Fram till Sofie Lindman stegade fram och tog tag i servarna. Jomala spelade sig samman, gick upp till 10–10 och på något sätt vann de både setet och matchen där.
– De orkade inte så mycket och vi hade lite mer vilja tror jag, säger Danielsson.
Jomala plockade poäng efter poäng. Gick till attack direkt och Tina Danielsson var helt fantastisk framme vid nät. Dessutom fortsatte Sofie Lindman plocka poäng precis som hon började med i slutet av det första setet.
– När vi vann mot Tierp kände vi oss odödliga och att vi kunde ta de här också, säger Danielsson.
Och visst märktes det. Slutet av de andra setet var precis så bra och så spännande som bara en volleybollmatch kan vara. Ledning med 20–18 blev snabbt 22–24 och Rissne spelade för setet.


Enda obesegrade laget
Men Jomala var det starkare laget matchen igenom och det mest lugna laget under de avgörande bollarna. Siffrorna 25–20 i det första setet följdes upp med 28–26 i det andra.
Det tredje och sista setet blev sedan en ren transportsträcka för Jomala. I alla fall efter upphämtningen från underläge 1–4 till ledning med 7–4. Och här plockade Danielsson hem hela sex poäng med sina servar. Trots problem med en axel.
– Jag har käkat Ipren hela veckan, säger hon. Men det är skönt att det inte gör ont.
I det tredje setet spelade dessutom Pia Saku med all tänkvärd förmåga och det var också hon som blockade när matchbollen gick till Jomalas favör. Sista set slutade 25–11 och Jomala är nu det enda laget som är obesegrat i division I.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax