DELA

Johansson klar för ÅU

SPORT. Den 19-åriga mittfältaren Emelie Johansson är klar för Åland United. Hon blir den nionde spelaren att skriva på för 2018.

Som Nya Åland berättade i torsdagens tidning har Åland United givit Emelie Johansson ett kontraktsförslag. Parterna är nu överens och kontraktet sträcker sig över 2018, med option för 2019.
Emelie Johansson är fostrad i IFK Viksjö, men kommer senast från AIK – där hon spelat sedan 2015.
Enligt Åland Uniteds huvudtränare Samuel Fagerholm är hon en bollvinnande mittfältare med bra passningsfot.
– Emelie har gett en bild av att vara mycket ambitiös och lätt att ha att göra med. Trots sina unga ålder har hon redan bra erfarenhet och egenskaper som kommer passa oss väldigt bra, säger Fagerholm i ett pressmeddelande.
I samma pressmeddelande kommenterar Johansson övergången på följande sätt:
– Jag ser oerhört mycket fram emot säsongen med Åland United. Det känns som ett helt rätt steg för mig att ta i och med klubbens proffsighet och engagemang över att utveckla fotbollsspelare. Jag förväntar mig ett fotbollsäventyr tillsammans med ett lag som ska ge allt för att nå toppen av ligan.

Sedan tidigare är Ann-Sofie Gripenberg, Bri Campos, Sydney Blomquist, Mikaela Frondelius, Isabella Mattsson, Sofia Lindström, Sanna Porali och Pille Raadik (2019) kontrakterade för kommande säsong.