DELA

JIK:s herrar möter toppen – damerna botten

VOLLEYBOLL. Både Jomala IK:s damer och herrar är i hetluften i Vikingahallen i helgen. Damerna möter Team Gotland på söndag och herrarna Uppsala på lördag. Båda lagen går in för att vinna.
Det var tänkt att Jomalas damer skulle spela två division II-matcher i helgen, men på fredagen meddelade lördagens motståndare, Stjärnfallet, att man lämnar walk over. Det enda motståndet JIK möter i helgen är således seriejumbon Team Gotland, som man spelar mot på söndag förmiddag. Målsättningen och förväntningarna inför den matchen är solklara.
– Team Gotland som vi möter på söndag, har vi mött förut och där väntar vi oss en 3–0-seger säger spelande tränare Pia Saku.
Saku förväntar sig att ha hela spelartruppen till sitt förfogande, och alla spelare i laget är införstådda med att man går för vinst i alla matcher.


Toppmatch för herrarna
Jomalas herrar, som ligger på tredje plats i division I norra, möter serietvåan Uppsala.
– Det står ganska mycket på spel, säger lagkaptenen Marcus Påvals om matchen som mycket väl kan visa på åt vilket håll i tabellen JIK kommer att röra sig.
Även herrarna kommer till match med fullt manskap, då passaren Stefan Andersson ansluter från Sverige. Påvals misstänker att Uppsala är något sämre än vad tabellen visar, men är ändå övertygad om att det kommer att bli tufft.
– Det blir en bra match, lovar han.

MARTIN PORTIN

martin.portin@nyan.ax