DELA
Foto: Erkki Santamala

JIK:s herrar fortsätter imponera

VOLLEYBOLL. Serietrean Bromma på besök och förlust i första set, men efter det var det Jomala IK för hela slanten.
– Vi ger bort första set på slarv och tekniska fel, men sedan är vi bättre än Bromma, sa en nöjd Aldis Jaundzeikars, tränare i Jomala efter matchen.

Hittills obesegrade Jomala IK ställdes under lördagen mot serietrean Bromma KFUK-KFUM på hemmaplan. Tränare Aldis Jaundzeikars som hade spelat i samtliga tidigare matcher valde att stå över till förmån för de andra.
– Det finns spelare som inte kan vara med varje gång men som förtjänar att spela så därför valde jag att stå över i dag, sa han.
Det första setet gick till Bromma, men inte så mycket för att gästerna imponerade med sitt spel, utan för att Jomala gav bort det med massor av tekniska fel och slarv. Bromma vann första set med 25–23.
– Många egna fel och bortgivna poäng gjorde att vi onödigt tappade första set, förklarade Aldis.
Det andra setet och resten av matchen gick sedan helt i Jomalas tecken. Försvarsspelet, blockarna och samarbetet mellan passare och kantspelare började fungera och JIK slutade ge bort enkla poäng så som i första set. En av planens bästa spelare var Mikael Donning som förutom stort försvarsspel även avslutade flitigt och effektivt.
– Vi spelade vårat spel och när det fungerar är vi effektiva. Visst mötte vi det tredje bästa laget i serien men det blir ett helt annat lag vi kommer få möta när vi åker till Bromma, i dag var laget lite tunt.
Andra setet slutade 25–21, tredje 25–20 och det avslutande 25–21. En bekväm och klar seger till slut men tränare Aldis Jaundzeikars var trots det inte helt nöjd.
– Nej samarbetet mellan passare och center är någonting som inte riktigt fungerar och som vi måste träna mer på.
I kommande omgång ställs Jomala mot serieledande Säter på bortaplan, ett Säter som ännu inte förlorat ett enda set, något som JIK:s lagkapten, Mikael Donning inte är allt för orolig över.
– Säter har ett riktigt bra anfallsspel men får vi bara igång vårar spel och framförallt blockspelet så kan vi säkert störa dem.

Håkan von Krusenstierna