DELA
Foto: Erkki SantamalaMARDRÖMSSTART Nykomlingen Jomala har förlorat fyra raka matcher i division I.

Fortsatt motigt för JIK-damerna

Det var två lag förankrade i botten av tabellen som möttes under lördagen. KFUM Eskilstuna hade likt JIK förlorat samtliga matcher i upptakten av serien och därmed var bägge lagen i stort poängbehov för att inte bli avhängda.

Första set blev en jämn historia där lagen turades om att ta hem poängen. Varken JIK eller Eskilstuna kunde koppla ett klart grepp om matchen och det skiljde aldrig mer än tre poäng. Efter att JIK tagit timeout vid ställning 21–21 kunde dock Eskilstuna ta fyra raka poäng vilket innebar setseger.

– Vi borde ha tagit hem första set men det var skönt att känna att vi var nära, säger Adrienne Marie.

Efter ett första set som gav mersmak kunde inte JIK komma upp i samma nivå i det andra. Eskilstuna kopplade snabbt greppet och gick upp i en klar 12–6-ledning. Efter det kontrollerade svenskorna händelserna och tillät inte JIK att få känna en tillstymmelse av hopp. Setsiffrorna skrevs till 25–15 och därmed 2–0 i set till gästerna.

– Vi var lite för avslappnade i andra setet och gjorde för många misstag, konstaterar Marie.

I det tredje setet höjde sig återigen JIK och bjöd Eskilstuna på bra motstånd. Hemmalaget gick upp i ledning 13–10 och såg så ut att vara på god väg mot säsongens första setseger. JIK kunde dock inte förvalta försprånget och Eskilstuna kunde vända matchen till sin egen fördel. JIK räddade två matchbollar innan Eskilstuna kunde sätta 25–22 och därmed spiken i kistan.

Emil Mattsson