DELA
Foto: Erkki SantamalaNÖJD Mikael Donning gladdes åt att JIK kunde besegra Örebro trots skador på ett par spelare.

JIK-herrarna reste sig – trots skadorna

Matchinledningen var jämn och lagen följdes åt. En bit in i första set satte dock hemmalaget in en högre växel och lyckades dryga ut sin ledning rejält. Lagkaptenen Mikael Donnings smashar ven som kanonkulor in på Örebros planhalva och var ett viktigt segervapen. JIK gick fram till 24–17 via fint samspel mellan Oskar Flodin och Christoffer Eriksson, där den senare drog på en snabb smash på upplägg – riktigt snyggt.

På tredje setbollen tog man också hem setet och siffrorna skrevs således till 25–19.

Det andra setet blev liksom inledningen av det första väldigt jämnt, med skillnaden att lagen följdes åt hela vägen. Vid ställningen 24–23 tog JIK en timeout. Vad som sades är oklart, men det gav resultat. På den efterföljande setbollen dundrade Edvard Nordlund in bollen, otagbart för Örebrospelarna. Efter det andra setet kändes det som att matchen kunde vara på väg mot sitt slut. Örebrolaget ville dock annat. Man kom ut heltända till det tredje setet och tog tämligen omgående en stor ledning då man gick fram till 10–3. Tack vare den starka inledningen lyckades bortalaget också hålla undan och ta hem setet med hela 10 poäng.

I det fjärde setet blev det så ombytta roller igen. JIK kom ut och visade direkt att man inte på något sätt tänkte ge bort matchen. Det räckte sedan också för att ro säsongens första seger i hamn och man vann till sist det fjärde och avslutande setet med 25–16.

Calle Bomanson