JIK:s herrar förlorade svängig match

VOLLEYBOLL. Publiken bjöds på spänning då Jomala IK:s herrar mötte Uppsala hemma i Vikingahallen på lördag. Dessvärre slutade drabbningen i moll för JIK.
I första set fanns det ingenting som tydde på att Jomala IK skulle förlora lördagens division I-match mot Uppsala. Hemmalaget dominerade och kunde ta en säker setseger med siffrorna 25–17, efter starkt spela av framförallt Sam Karlsson. Motståndarna Uppsala, som före matchen låg på en andra plats i tabellen, såg inte ut att ha någonting att sätta emot ålänningarna utan bjöd på en ett ganska så ensidigt spel.

Dåligt JIK i andra och tredje
Men att sätta emot hade serietvåorna, vilket manvisade i andra och tredje set. Andra set spelade Uppsala nämligen hem med utklassningssiffrorna 25–14. Orsakerna till de för hemmalaget fula siffrorna låg inte enbart i att Uppsala spelade bra, utan i lika stor grad att Jomala IK:s försvarsspel haltade betänkligt. Laget försökte få till en förändring genom några byten, men ingenting hjälpte.
I tredje set fortsatte problemen för JIK och inte förrän vid ställningen 23–19 till Uppsala började JIK:s spel löpa igen. Laget lyckades reducera till 23–24 innan Uppsala kunde blocka hem setet.

Comeback i fjärde set
När det var dags för set nummer fyra visade JIK återigen upp det spel som man hade i första set. Den här gången var det Oskar Söderlund som anförde hemmalaget i såväl försvar som anfall. JIK gick fram till setboll vid siffrorna 24–14 och kunde slutligen spela hem setet med siffrorna 25–22 och utjämna matchen till 2–2 i set.
Dessvärre fortsatte inte trenden i det sista och avgörande setet som JIK förlorade med 13–15, efter att återigen ha låtit Uppsala rycka till sig en ointaglig ledning i mitten av setet.
Efter matchen är JIK:s lagkapten Marcus Påvals besviken på resultatet, speciellt med tanke på det spel JIK visade upp i början av matchen.
– De ska inte gå så här långt om vi bara spelar vårt spel, kommenterar han förlusten
Enligt Påvals berodde förlusten i första hand på JIK-spelarnas misstag, även om Uppsala-spelarna var duktiga.
– Vi har problem med att vi får svackor i matcherna, det har vi fått också tidigare, förklarar Påvals.
För JIK:s del betydde lördagens förlust att laget tappar mark till Lidingö och Uppsala i toppen av division I-tabellen.