DELA

JIK stiger direkt till division I

VOLLEYBOLL. Jomala IK:s herrlag är klara för spel i division I. Detta efter att både Södertelge B och Team Valla B tackat nej till kvalspel.
– Det känns jättekul. Man har ju varit inställd på att kvala, säger JIK:s David Ståhlman.
Jomala IK:s herrlag behöver inte kvalspela för att nå division I. Det åländska laget är redan nu klara för spel i ettan. Från början skulle kvalspelet varit en serie som bestått av tre lag. Men då det finns en vakant plats i ettan så skulle JIK i stället få möta Södertelge B som tog vann den södra zonen av division II i Svealand. Men laget, som mestadels består av äldre spelare, vill inte ta steget upp i seriesystemet.
– Södertelge har redan ett lag i ettan och därför avstod de från kvalplatsen, säger Lennart Larsson vid svenska volleybollförbundet till Nyan.

Valla tackade nej
Då Södertelge tackade nej gick förfrågan vidare till serietvåan Team Valla B, vars förstalag hör hemma i Elitseriens b-grupp.
– Team Valla ville inte heller kvala, förklarar Larsson.
Och därav är Jomala IK direkt klara för spel i division I nästa säsong. JIK:s David Ståhlman har varit inställd på kvalspel.
– Visst hade det varit roligare att vinna ett kval men det här är också ett sett. Nu har vi nåt vårt mål, säger Ståhlman.
JIK har redan haft ett spelarmöte innan det blev klart att laget får en plats i ettan.
– Nu blir det att utöka till tre träningar i veckan.

BJÖRN EKLUND

bjorn.eklund@nyan.ax