DELA

JIK på god väg mot Allsvenskan

DIVISION I ÖSTRA, DAM
JOMALA IK–TIERP 3–1
(24-14, 17-25, 25-17, 25-13)
VOLLEYBOLL. Jomala IK:s damer tog tre poäng hemma mot Tierp i Vikinghallen under lördagen.
Tre viktiga poäng dessutom när kampen om de allsvenska platserna tätnar.
Vad som i första set såg att bli en lätt match för Jomalas damer blev en tuffare drabbning än väntat mot bottenlaget Tierp hemma i Vikingahallen under lördagseftermiddagen.
I förra mötet mot Tierp vann JIK ganska lätt med 25-21, 25-17 och 25-17.
Den här gången var det först i fjärde set som JIK tog över matchen helt och till slut kunde ta hem tre poäng. Viktiga sådana dessutom när kampen om de två allsvenska platserna tätnar.
– De spelade nog ungefär som de gjorde i förra matchen men det var vi som inte kom riktigt upp i vår nivå. Men poängen vi till slut tog i dag är nog otroligt viktiga. Det lär bli en rysare och riktigt intressant på slutet, säger JIK:s spelande tränare Sofie Lindman.


Nyckelspelare borta
Att det inte gick fullt så enkelt för JIK kan ha sin förklaring i att två av lagets nyckelspelare, Pia Saku och Sandra Ekström, fattades på planen.
– Jag skulle inte villa säga att det märktes tydligt att Pia och Sandra inte var med i dag men vi spelade inte lika bra som tidigare, särskilt inte i andra set. Men å andra sidan gör de som kommer in en bra match. Juniorerna har tagit ett stort kliv framåt och verkligen tagit chansen när de gamla stigit av, säger Lindman.


Erica vikarierade
Men det var Erika Johansson, en av de ”gamla”, som fick vikariera passare för Ekström under matchen. Johansson som la volleybollen på hyllan inför den här säsongen men som ställde upp på ett inhopp.
Om det blir fler sådana framöver vill hon låta vara osagt.
– Jag tror inte det eftersom jag inte tränar på den nivån längre. Jag märker att jag inte räcker till och i så fall måste jag börja träna mer. Men man ska aldrig säga aldrig, säger hon.
Just ligger JIK och Uppsala på delad ledning två poäng före tabelltrean Solna. Men JIK har en match mer spelad än båda de lagen. Uppsala möter i skrivande stund nästjumbon Rissne och i morgon tar Solna emot tabellfyran Bromma.
Nästa lördag väntar mittenlaget Bromma hemma i Vikingahallen.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax