DELA

JIK mot femte segern

VOLLEYBOLL. Säsongen hittills har gått som på räls. Idel segrar och ett självförtroende som växer allt större i Jomala IK:s damvolleybollag. 
Under lördagen möter de Uppsala hemma i Vikingahallen.
– Självklart är det en match vi vinner, säger Sofie Lindman.
Uppsala är det enda laget i serien som Jomala IK har kvar att möta, innan de ger sig in på vända två. Så här på långt på säsongen har det gått över förväntan. Minst sagt. Trots att de är nykomlingar i division I ligger de i topp i tabellen med ett facit på enbart vinster.
– Jag tror att de andra lagen har nedvärderat oss så här långt i och med att vi kom upp från division II. Nu efter matchen mot Uppsala har vi mött alla lagen. Sen tror jag det blir lite tuffare när alla har koll på alla, säger JIK-spelaren Sofie Lindman.
Lördagens motståndare Uppsala mötte de i Uppsala Cup i slutet av september, veckan innan seriestarten. Två möten blev det i den turneringen, vilka resulterade i en vinst och en förlust.
– Det var innan seriestarten, nu är läget lite annorlunda. Vi spelar bland annat med mycket bättre självförtroende nu, vilket är naturligt när det gått så mycket bättre än man trott, säger hon.


Inside-information
De har dessutom en annan fördel att dra nytta av till lördagens match.
Tina Danielsson i laget tränar med Uppsala så hon kommer med bra information om hur de spelar och var vi ska slå och så vidare, säger Lindman.
På plats till JIK:s hjälp finns också Stig ”Stickan” Flöijer från Kolbäcks Volleyboll, för att assistera JIK:s tränare Mikael Andersson.
– Han är väldigt bra på att hjälpa oss förbättra tekniken, serven och att läsa motståndet. Han kommer i morgon (läs lördag) och det är då vi bestämmer taktiken inför Uppsalamatchen.
Jomala IK spelar i Vikingahallen klockan 14.30.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax