DELA

JIK föll mot serieledarna

DIVISION I, NORRA
JOMALA IK 0
UPPSALA 3
(16-25, 17-25, 22-25)
VOLLEYBOLL. Jomala IK:s herrar hängde med bra i dag i matchen mot serieledarna Uppsala i Vikingahallen. Men mot slutet av varje set kroknade hemmalaget och jagar därmed fortfarande sin första seger.
– Vi måste träna i hop oss bättre och försöka höja nivån, säger JIK:s tränare Hans Donning.
Halvvägs in i varje set hängde tabelljumbon Jomala IK:s herrar med bra mot serieledarna Uppsala. I tredje set var de med upp till runt 20 lika men som i de två föregående seten höll de inte i hop spelet mot slutet. Det blev därför JIK:s sjunde förlust den här säsongen, och tre nya poäng till Uppsala.
– Jag tycker ändå att vi spelade helt okej. Även om Uppsala kanske inte ställde upp med sitt bästa lag i dag så var det ändå serieledarna vi mötte, säger JIK:s tränare Hans Donning.


Flera sjuka
Han förklarar även förlusten med att laget, som till hälften består av juniorer, inte har hunnit få den rutin som JIK:s herrlag förra säsongen stod för.
– Vi har inte hunnit att bli så samspelta än. Det är lite för många gånger som två stycken går på bollen samtidigt. Eller så är det ingen går på bollen alls, säger Donning.
Och just inför matchen mot Uppsala blev det dåligt med gemensam träning.
– Även om vi fick i hop laget till slut har det varit lite sjukstuga den här veckan. Vi har därför inte kunnat träna i hop ordentligt, säger Donning.


Väntar kval
Med ytterligare en förlust i protokollet ligger JIK långt efter de övriga lagen i serien och riskerar nu att falla ur division I.
– Det lutar åt att det bli kval för oss, men så snart vi har tränat i hop oss bättre och juniorerna fått mer rutin kommer laget att höja sig en nivå, säger Donning.
Härnäst väntar Bromma B hemma i Vikingahallen inkommande söndag.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax