DELA
Foto: Jonas Edsvik
IFK Mariehamn har tidigare nått framgångar genom jamiacanska värvningar - Dever orgill blev snabbt en publikfavorit på WHA.

Jamaicansk anfallare testar med ”Grönvitt”

FOTBOLL. IFK Mariehamns behov av en målskytt har skapat rykten en längre tid. Bland de namn som har florerat hittas jamaicanen Nicholas Hamilton – nu är han på plats och tränar med IFK.

Efter noll gjorda spelmål på fem matcher under försäsongstävlingen, Ligacupen, var det många röster som höjdes för en utpräglad målskytt till IFK Mariehamn. På diverse forum diskuterades måltorkan och en ryktesspridning tog fart.

Bland de namn som togs upp av djungeltelegrafen fanns jamaicanska anfallaren Nicholas Hamilton – nu är den 27-årige anfallaren på Åland under något som IFK-ledningen beskriver som en ”testperiod”. Enligt klubbens sociala medier ska han bland annat delta i den planerade träningsmatchen mot Seinäjokiklubben SJK på lördagen.

Nicholas Hamilton kommer närmast från spel på liganivå i hemlandet Jamaica med klubben Harbour View, som för närvarande ligger fyra i tabellen med 32 poäng på 18 matcher. På sina 16 framträdanden i ligan har han stått för sex mål, tre gula kort samt ett rött.

Nicholas Hamilton har också en bakgrund i York United i den kanadensiska ligan, och i Dundee FC i Skottland samt en landskamp för Jamaicas landslag ”Reggae Boyz” 2022.